CroatianEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Svetom Misom na Križevcu završen 24. susret mladih u Međugorju

07/08/2013

Dvadeset i četvrti međunarodni molitveni susret mladih – Mladifest, koji je započeo u četvrtak 1. kolovoza 2013. završio je u utorak 6. kolovoza sv. Misom zahvalnicom na Križevcu u 5 sati ujutro. Mladifest je održan pod geslom „Vjeta ljubavlju djelotvorna“.
Svetu Misu predslavio je fra Danko Perutina, koordinator susreta.
Na Festivalu u Međugorju ove godine okupili su se desetci tisuća mladih iz 60-ak zemalja. Program Mladifesta započinjao je jutarnjom molitvom u 9 sati, a nastavljao se svjedočanstvima, pjesmom i poukom kršćanskoga života. Program se nakon podnevne stanke nastavljao u 16 sati, nakon čega su mladi sudjelovali u  molitvi Krunice u 18 sati.
Svakodnevni središnji susret bila je sv. Misa u 19 sati. Svetu Misu otvaranja 1. kolovoza predslavio je i propovijedao dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. U petak, subotu i nedjelju večernju svetu Misu predslavili su mladomisnici Hercegovačke franjevačke provincije fra Stanko Ćosić, fra Mario Ostojić i fra Josip Serđo Ćavar, a propovijedali su fra Slaven Brekalo, fra Petar Ljubičić i fra Svetozar Kraljević. U ponedjeljak  je sv. Misu predslavio fra Mijo Šarčević, a propovijedao fra. Danko Perutina. Najviše svećenika sv. Misu je suslavilo u četvrtak, njih 515.  
U nedjelju 4. kolovoza nakon večernje svete Mise održana je tradicionalna procesija kroz međugorsku župu uz Gospin kip i upaljene svijeće u rukama nepreglednoga broja sudionika. U subotu 3. kolovoza predstavu za mlade izveli su članovi zajednice Cenacolo.
Svećenici sa svih kontinenata  veliki dio svoga vremena bili su na raspolaganju mladima za sakrament pomirenja. Događaje Festivala glazbom i pjesmom pratio je Međunarodni zbor i orkestar pod ravnanjem prof. Damira Bunoze. Festival je simultano prevođen na 17 jezika,  a izravno su ga prenosile mnoge radiopostaje i Internetski portali. (slike); (video)

Fan box